tisdag 20 november 2007

Blogga..

ska man egentligen göra varje dag för att hålla intresset uppe för bloggen. Nu är väl det kanske inte ett så stort problem då jag tror att det endast är två besökare på bloggen iallafall--



Nåväl, nyköpings BK har avhandlat sitt årsmöte och det gick förvånansvärt smidigt. Punkterna gicks igenom utan några större protester.

På övriga frågor dök det upp en fråga som handlade om att bilda ett distrikt med klubbarna Nyköping, Stockholm, Jönköping och Sävsjö. Vi beslöt att kolla upp läget i de andra klubbarna. Efter rundrigning så kunde vi konstatera att Stockholm, Sävsjö o Nyköping var positiva medans intresset var ljummet i Jönköping.........Skittråkigt är förnamnet!



Att hålla på med brevduvor i Sverige gör man inte för att tjäna pengar. Anledningen måste vara då vara att man tycker att själva brevduvesporten är intressant och då också att tävla med duvorna. Som i alla sporter så finns det mästerskap och diverse tävlingar. Att vinna ett mästerskap av något slag tillhör då oftast målen för en utövare. Övriga tävlingar vill man också vinna, men det är alltid mästerskapen som är det "fina". Att vinna tex en golden league tävling i Paris som friidrottare är kul o lönsamt, men i övrigt skiter man i det. Finns ingen status i det. Däremot att vinna ett VM eller Em....det är grejer det. Inte så lönsamt kanske, men jäklar vilken status!!

Så vill jag också att brevduvesporten ska fungera! Mästerskapen ska vara det primära målet! pengar är kul o vinna, men vi kommer ju aldrig att hamna på ett positivt resultat i balansräkningen när vi summerar en säsong.

Som det ser ut nu så finns det ingen status i någon tävling. Vissa vill bara tävla från norr, andra vill inte tävla i "den flygningen för då..." osv.



Är brevduvefolket , per definition, ett omoget släkte? Är det bara i vår lilla värld som vuxna människor uppför sig som 3 -åringar i trotsåldern? Ibland undrar man!



Jag har inte varit en del i brevduvevärlden under en så speciellt lång tid, men man undrar om man verkligen ska lägga ner tid, pengar o engagemang på det här. Men, man kanske är lika omogen o fånig som de flesta andra...man bara inte har förstånd o inse det........



Jag har nog kommit på andra tankar imorgon...hoppas jag..

2 kommentarer:

Bengtaskbrevduvor sa...

BRA!
Fortsätt tänka,vill inte vara ensam!

8814olle sa...

Hej Jocke!
Kul med duvbloggare.Å kanske är det fler än 2 som kollar på dom.
Men visst blir man lite frågande,när man kollar på din blogg
"skitråkigt är bara förnamnet"ljummet intesse".Ganska negativt, och det om en fråga som inte ens har behandlats i klubb 88!Jo,en del har fått info.Men det är inte samma sak som att klubben tagit beslut.